Soft start på ”lägret”

20110321-123746.jpg

Så här glada är vi efter dagens morgonpass! Det här stället är helt underbart för bollnördar som vi. Men tror fotograf Björn njuter en hel del med :D. Nu siesta i hängmattorna på altanen!

Under morgonpasset tränade vi topspin (överskruv). Målet med överskruven är att kontrollera bollen med handen och få den dit man vill. Det är viktigt att träffa bollen när man är i högsta punkt och därmed med så rak arm som möjligt. Att ”växa över bollen”. Det är då du kan vinkla ner bollen i banan på ”oväntade” ställen.

Vi började med att driva bollen stående över lågt nät. Fokuserade på kroppens hållning, att komma rätt till bollen, armen, handleden – som behöver vara avslappnad men snabb för att ge bollen så hög fart som möjligt. Därefter avancerade vi till ett lite högre nät och längre avstånd (ca 5m från nät). Detta nötte vi i ca 1,5h! Mycket nyttigt här i Joao Pessoa där vinden är kraftig, men långt ifrån svensk SM-stajl :).

Som avslutning nötte vi lite försvar med hjälp av Rico (Hico). Nyttigt! Dessvärre jäklans slitigt för knäskinnet som nöttes av… Hehe, klaga kan man göra i döden.

I eftermiddag väntar ett nytt pass. Nu gäller det att vila i hängmattan och samla krafter. Naaajs!

Så här ser det ut efter träningen. Folk duschar av sig i utomhusduschen, samlar ihop bollar och stretchar lite grann.

20110321-125501.jpg

4 kommentarer

Under Uncategorized

4 svar till “Soft start på ”lägret”

  1. Dersta

    Det låter ju riktigt soft, hoppas allt går bra. Hälsa Björn så mycket. 🙂

  2. Mamman

    Skönt, att du ritar lite tecken i din egen blogg, också!

    För, vi kommer inte att våga öppna dina heta mail, då
    de är fullproppade av spam. Vår dator är ju sprillans
    ny…

    Var rädd om ditt skinn, också det som skyddar knäna.

    Puss!

    Mamman och Pappan

  3. Herregud så fantastiskt det ser ut! 🙂

  4. Lisa weidt

    Hej Maria,
    Väldigt längesen vi hördes, tänker mycket på dig trots att jag är så dålig på att höra av mig men jag hoppas det är lika bra som det ser ut med dig 🙂
    Såg på facebook att ni var i Joao Pessoa på träningsläger och klickade mig in här. Guu va härligt. Det var där jag bodde största delen under min tid i Brasilien. En härlig plats. Hoppas att ni hade det bra där.? Vilken fin sida du har här. Kul att läsa lite om vad du har för dig och jätte kul att det går bra för dig med vollybollen.
    Vore jätte kul om du har tid och lust att ses över en fika när jag är i Stockholm nästa
    Många stora kramar från försvunna Lisa och hälsa Björn en stor kram!!!

Lämna en kommentar